Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

»Živijo, sem Matjaž in sem zasvojen …«

Začetki mi navadno ne predstavljajo problemov, a ob sinočnji vožnji, iz Maribora proti domu, sem ugotovil, da sem zasvojen. Zasvojen z glasbo. Naj bo torej tako: »Živijo, sem Matjaž in sem zasvojen z glasbo… in adrenalinom«. Najbolje v kombinaciji.

Z glasbo povezanimi projekti sem povezan več let, zadnja leta zelo aktivno. Na srečo sem, posredno ali neposredno, lahko sodeloval z vsemi večjimi in poznanimi slovenskimi glasbeniki in zasedbami… na različne načine; kot organizator, soorganizator, član ekipe, snemalec, fotograf, … vloga niti ni pomembna, pomembno je »biti zraven« in čutiti napetost in pričakovanje pred dogodkom, energijo med… ter olajšanje in zadoščenje po dogodku. Če gre za dobrodelni dogodek, pa je zadoščenje še toliko večje.

Včeraj sem bi priča prav temu. Dobrodelni koncert Nasmeh za življenje, ki je potekal v Mariboru, v organizaciji fundacije Nasmeh za življenje, katere pobudnica in ustanoviteljica je Nina Pušlar. Razprodana dvorana SNG Maribor je med koncertom sprostila takšno energijo, da jo je bilo za izvoz 🙂 Odlični glasbeniki, odlični gosti in odlična organizacija, je z odličnimi obiskovalci zagotovilo, da je takšen tudi dogodek. Odličen torej! Lahko si mislite, da sem pristranski, a nisem. Že hiter skok na Facebook potrjuje moje besede: »Kot vedno, brez konkurence in balzam za ušesa … nepozaben večer!«, »Svetovno!!! KAPO DOL«, »Noro lep koncert«, »Hvala za krasen večer…«. No bistvo je zajeto.

Videti skupaj na odru dve glasbenici, s katerimi zadnje čase res veliko sodelujem, pa je sploh svojevrstna paša za oči in ušesa 😉 Nina in Ditka sta dokazali, da »Vse kar rečeš mi« in »Ne bodi kot drugi« hudo dobro zvenita z dvema ženskima vokaloma. Da ne omenjam odličnega Nininega benda. Ena mala (v bistvu kar velika) glasbena familija.

Na že omenjeni poti iz Maribora, sva z violistko Špelo Pirnat, ki jo sodelovala na tokratnem dogodku Nasmeh za življenje, ugotavljala, da res ni pomembno ali si »klasičar«, »popevkar«, »roker«, … bistvo je, da imaš rad glasbo. Če prenesem najino razmišljanje na trenutno aktualno tematiko… ni pomembno ali Omar ali BQL. Glasba je tu, da nas združuje in ne obratno. Včerajšnji dogodek je dokaz, da se lahko združi glasbo in glasbenike različnih zvrsti. In to je to!

Glede na svojo zasvojenost lahko rečem, da čakam na naslednjo priložnost, da se potešim. Do takrat pa hvala Nina, Tomi, Gorazd, Ditka, Jani, Jernej, Dare in vsi ostali, ki me »zasipate z dobro robo«. Viva la musica!

Zapisal: Matjaž Kosmač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja