Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Severa Gjurin napolnila Tolminski muzej

Drugi koncert iz cikla Sozvočje Primorske se je v sredo zvečer odvil v dvorani Tolminskega muzeja. Organizatorji so Severo Gjurin sprva nameravali gostiti na Kosmačevi domačiji na Slapu ob Idrijci, a so jim žal vremenski pogoji nekoliko prekrižali načrte. Kljub temu doživetje ni bilo nič manj intenzivno, ravno nasprotno – polna dvorana je s Severo dihala ob vsaki izpeti kitici. Gjurinova je skupaj z bratom Galom prava ambasadorka slovenske besede, domače poezije in to je čutiti tudi na njenih koncertih, kjer s svojim glasom in kitaro brez odvečnega kramljanja navduši slehernega obiskovalca.

Tolminski muzej je tako ponudil odličen ambient za »dnevnosobni« koncert, kot se je lepo izrazil eden od obiskovalcev. Druženje s Severo Gjurin je bilo intimno, čutno, nepozabno.

Sozvočje Primorske že maja vabi, da v Cerkljanskem muzeju prisluhnete Iztoku Mlakarju, Gregorčičeva rojstna hiša na Vrsnem bo junija gostila Matevža Šaleharja – Hama, začetek jeseni bo na Bevkovo domačijo v Zakojco z Lainščkovimi verzi prinesla odlično Ditko, oktobra pa se festival vrača tja, kjer se je marca letos tudi začel – v Idrijo. Potem, ko sta Mi2 s svojo poezijo otvorila tako festival kot tudi idrijsko Topilnico, bo Drago Mislej – Mef 4. oktobra zavzel Jašek Frančiška – še eno zgodovinsko lokacijo, ki redko gosti glasbene dogodke. In to je tudi cilj Sozvočja Primorske – združiti vrhunske domače glasbenike z zgodovinskimi-kulturnimi lokacijami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja