Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Pasti dela od doma

Pred dnevi sem zasledil članek o delu od doma, ki naj bi predstavljal enostaven vir zaslužka vsakomur, brez posebnih znanj. Vse lepo in prav, a mislim, da je vseeno vse slišati prelepo… ali pač ne. Možnosti preživljanja z delom od doma obstajajo, a potreba je poznati nekaj dejstev. Tudi to, da imate lahko zelo tečnega šefa… sebe!

Snemanje video vsebin

Tako imenovano monetiziranje videoposnetkov, ki jih uporabniki objavljajo na družabnem omrežju YouTube, je seveda lahko vir zaslužka. A da bi lahko od tega živeli, je malo verjetno. Če že, potem se morate podati na globalni trg, saj nas je v Sloveniji premalo, da bi lahko s števili ogledov zaslužili kakšne omembe vreden znesek. Poznani so sicer primeri Slovencev, ki so dejansko nekaj zaslužili, a so to zgolj izjeme, ki potrjujejo pravilo… Nočem vam ukrasti veselja, a v kolikor pričnete objavljati videospote oz. pričnete objavljati svoj vlog, potem morate računati na to, da bo delo naporno in da boste potrebovali veliko časa in energije. V kolikor razmišljate o snemanju vloga ali pa ga že snemate, pustite sporočilo v komentarju… z veseljem vam bomo sledili.

Pisanje bloga

Vešči pisanja se seveda lahko poizkusijo tudi v pisanju bloga. Da pa bi pisanje bloga predstavljalo tudi vir zaslužka, je potrebno narediti kaj več kot samo pisati o željeni vsebini. Kako sploh služiti s pisanjem bloga? Nekaj sredstev lahko priteče na vaš račun z vključitvijo oglasov, ki se prikazujejo na vašem blogu. V kolikor ima vaš blog nekaj tisoč ogledov in s tem nekaj tisoč prikazov vključenih oglasov, potem bodo lahko mesečno »zaslužite« nekaj evrov. V kolikor vztrajate s pisanjem bloga in v kolikor ste uspešni, vaši zapisi pa odmevni, lahko v sodelovanju s podjetji zapišete kakšno (pozitivno) recenzijo, ki pa dejansko lahko predstavlja nekoliko večji finančni priliv… ampak podobno kot pri vloganju… potrebno je vztrajati, biti konstruktiven in imeti svoje mnenje. Pišete svoj blog? Napišite povezavo spodaj v komentar, da ga preverimo…

Pisanje člankov

Podobno kot pisanje bloga, lahko vešči pisanja, opravljate od doma tudi pisanje člankov za razne spletne strani. Če ste »močni« v tujih jezikih, potem še toliko boljše, saj imate več možnosti. A pozor, saj vsaj v začetku zaslužek ne bo visok… v kolikor pa ste vztrajni, vaši zapisi pa so kakovostni, lahko takšno pisanje prinese nekaj dodatnih sredstev v vaš mesečni proračun.

Prodaja oglasnih prostorov, posredništvo pri prodaji

V kolikor je v vas prodajna žilica, potem lahko z maili in telefonom opravljate veliko različnih del. Ljudje, ki bi se ukvarjali s prodajo (nekateri uporabljajo izraz trženje) oglasnih prostorov, so na trgu zelo iskani. Verjetno zaradi tega, ker je vse težje biti v tem uspešen, saj je poplava raznih medijev in portalov, ki bi radi prodajali oglaševanje. Torej, v kolikor ste v prodaji uspešni, lahko nekaj zaslužite… problem je v tem, ker ste največkrat plačani od provizije in v kolikor ne prodate veliko… no potem bo tudi zaslužen znesek takšen. Obstaja tudi možnost služenja pri posredništvu (affiliate marketing), a o tem sledi poseben blog, saj je možnosti (in pasti) pri posredništvu veliko.

Kaj še lahko počnete doma in pri tem služite »bajne« zneske? Brez heca, kdor je dober v temu kar počne, dejansko lahko zasluži spodobne zneske pri delu od doma… torej kaj še lahko počnete? Prevajanje, sestavljanje, pakiranje, etiketiranje … Bistvo je, da ne nasedete vsakemu »ki pride mimo« oz. ki odda oglas na spletu in vam proda svojo zgodbo. V prejšnjem blogu sem opozorili na nekatere natege internetnega marketinga, zato vam predlagam, da ga preberete.

V kolikor tudi sami opravljate delo od doma, oz. poznate koga, ki opravlja delo od doma, zapišite kaj opravlja/te. Ste pri tem uspešni?

Zapisal: Matjaž Kosmač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja