Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

…ker so novi uporabniki vredni več kot stare stranke

In s pridevnikom “stare”, mislim stranke, ki so uporabniki telekomovih storitev 30 let in več.

Da povzamem… žledolom pred parimi leti je povzročil razdejanje, na slabo vzdrževanem, telekomunikacijskem omrežju. Takšno razdejanje, da ni preostalo drugega kot da omrežje zamenjajo z novim – optičnim. Vsaj nekaj dobrega v vsej bedi in nesreči, ki jo je žledolom povzročil. No, in v prihodnjem mesecu bom tudi sam imel možnost koriščenja tega optičnega omrežja, saj naj bi ga končno priključili v delovanje.

In sedaj je na nas uporabnikih, da izberemo (zase) najboljšega ponudnika telekomunikacijskih storitev. Kaj kdo potrebuje ve vsak sam, a moje želje so jasne:

  • internet s hitrostjo vsaj 100/40 Mbit/s (večja hitrost = velik plus),
  • televizija z osnovno programsko shemo – cca 100 programov (večje število = majhen plus),
  • stacionarni telefon z vsaj nekaj brezplačnimi minutami za slovenska omrežja (neomejeni klici v vsa omrežja = majhen plus),
  • (opcijsko) mobilni telefon z vsaj 3000 enotami na mesec (neomejeni klici, SMSi, MMSi in prenos podatkov = velik plus).

Seveda sem se informativno najprej obrnil na Telekom Slovenije, ker sem pač njihov dolgoletni naročnik (in ostali člani družine) vsemogočih storitev. No, z naročnino na mobilni telefon so me izgubili pred letom dni, ker je bila cena 23,95€ za okoli 2000 enot milo rečeno – oderuška. Prva “napaka”, ki sem jo zasledil pri paketih (in akcijah) Telekoma Slovenije (verjetno je tako tudi pri ostalih ponudnikih) je, da so novi člani deležni večjih/daljših obdobij s popusti. Hmmmm, prvi alarm. Drugi alarm se je zgodil, ko sem dobil odgovor na moje začudenje, v katerem mi telekomova zaposlena jasno obrazloži, da sem nova stranka, če z njimi vsaj 6 mesecev nimam sklenjene pogodbe. Super, očitno imajo radi svoje naročnike in svetujejo, da za šest mesecev (ali za zmeraj) prestopijo drugam.

Čas je torej, da na trgu poiščem najboljšega ponudnika za moje želje in zahteve, saj gre nenazadnje za moj denar. Ni problema, lahko se s ponudbo zavežem, da bom naročnik dve leti. Brez težav, samo ponudba mora biti korektna. In kar je zelo pomembno, ponudba mora jasno opredeliti redno ceno, akcijsko ceno, obdobje akcijske cene …

Identično povpaševanje sem poslal na Telekom, T2, Amis in Telemach. No, sedaj čakam na odgovore. Me zanima, kdo bo prvi in kdo bo najboljši.

P.S.: O rezultatu obvestim. Mogoče zanima še koga …

Zapisal: Matjaž Kosmač

Status:

25.11.2016: S T2 in Telekomov že potekajo pogovori. Amis in Telemach se še nista resno vključila v debato.

30.11.2016: spodaj pripenjam prejete ponudbe vseh štirih ponudnikov. Cene so znane, odločitev pa moja/vaša 😉 (prenesi tabelo z rezultati). Naj poudarim, da je omrežje Telekomovo in da ostali ponudniki gostujejo v njegovem omrežju.

telekomunikacijske_storitve

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja