Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Festival Sozvočje Primorske uspešno odprla Mi2

Serijo glasbenih dogodkov, povezanih v festival Sozvočje Primorske, je sinoči v idrijski Topilnici zelo uspešno začela zasedba Mi2. Dva člana skupine, Jernej Dirnbek in Tone Kregar, sta kot Mi2, ki pišeta poezijo, navdušila zbrano občinstvo s svojimi stihi ter glasbenimi in humorističnimi vložki. Koncert, ki je bil razprodan že pred nekaj dnevi, je bil prvi tovrstni dogodek v pred kratkim odprti Topilnici, nekoč sivi in neugledni stavbi, ki danes postaja pravi mali muzej naše polpretekle zgodovine. Poleg novozgrajenega centra za obiskovalce, obnovljene klasirnice, objekt vabi tudi s stalno razstavo Od rude do kapljic živega srebra. Bežen pogled na vse omenjeno so sinoči imeli tudi obiskovalce koncerta Mi2 pišema poezijo, saj so jim organizatorji pripravili malo presenečenje in jih po koncu dogodka povabili na hiter ogled stavbe.

Festival Sozvočje Primorske, ki povezuje edinstvene kulturne znamenitosti z območij Cerknega, Idrije in Tolmina, in vsak mesec povabi v njihovo sredino uveljavljene slovenske glasbenike in poete, bo aprila na Kosmačevo domačijo na Slapu ob Idrijci privabil Severo Gjurin, maja bo v cerkljanskem muzeju nastopil Iztok Mlakar, romantični blues za dva bodo obiskovalci junija odkrivali z Matevžem Šaleharjem – Hamom na Vrsnem, Ditka bo z verzi Ferija lainščka septembra pozdravila jesen na Bevkovi domačiji v Zakojci, festival pa se v Idrijo ponovno vrne oktobra, ko bo v jašku Frančiška nastopil Drago Mislej – Mef.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja