Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

DSZG 2017 iz prve vrste

Druga izvedba DSZGja (Dnevi slovenske zabavne glasbe) je za nami in ker so glasbeni okusi skrajno subjektivna zadeva, ta zapis ne bo o glasbi, ki smo jo imeli možnost slišati na vseh treh dogodkih (Koncert, Popevka, Poprock).

Kot eden izmed številne ekipe, ki je sodelovala na vseh treh dogodkih lahko zapišem zgolj to, da samo tisti, ki je v takšen projekt tesno vpet (ekipa, izvajalec, avtor, …) ve, kaj vse je potrebno storiti, da se takšni dogodki lahko odvijejo. Dve uri, ki sta vidni na televiziji, je samo ledena gora, ki je vidna iz morja. Verjetno vam je ta primer poznan…

ledena gora

Da se izpelje dogodek s takšnim številom nastopajočih je potrebno veliko priprav, vaj, tehnične opreme, ekipe, znanja in potrpežljivosti. Nenazadnje se nekatere aktivnosti pričnejo že več tednov (tudi mesecev) prej.

Kot slišimo pri športu, da je najlažje biti komentator s kavča, je podobno tudi pri glasbenih festivalih. Vsi smo poznavalci in sodniki. Daleč od tega, da opravičujem sebe, ker sem tudi sam to že kdaj počel. A ko sodeluješ pri tako ogromnem projektu kot je DSZG, potem dobiš drugačen pogled na to, kaj vse je potrebno, da vse poteka 100%  kot je zastavljeno. Ob tej priložnosti torej kapo dol urednikom, producentom,  režiserju, scenografinji, lučkarju, simfonikom, hišnemu bendu, glasbenim producentom, kamermanom, … in seveda nastopajočim.

Naj za zaključek svoje pove še Črt Birsa, lučkar in propadli »muzičar«, kot je poimenoval sam sebe. Mnogim se je vtisnil v spomin, zato sem se odločil, da bo ena izmed vsebin, ki jo bomo producirali za uradna družbena omrežja DSZGja, tudi kratek pogovor z njim. Do naslednjič… 

Zapisal: Matjaž Kosmač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja