Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Beg možganov… ali beg zaradi možganov?

Centralizacija je posledica bega možganov… ali je beg možganov posledica centralizacije… No, v tej fazi sedaj to ni pomembno. V vsakem primeru pa je besedna zveza »beg možganov« veliko prisotna v krajih, kjer se dogaja izseljevanje mladih.

Kdo je za to pravzaprav kriv? Mladi, ki si želijo služb oz. si želijo okolja, v katerem bodo lahko ustvarjali, si ustvarili kariero in v katerem vidijo možnosti za obstanek? So za to kriva podjetja, ki proizvodnjo in poslovalnice selijo v okolje, ki ima dobre cestne in telekomunikacijske povezave? Verjetno gre razlog iskati kje drugje… Res nočem kazati s prstom na kogarkoli, a normalne cestne in telekomunikacijske povezave so OSNOVA za kakršnokoli razmišljanje o razvoju in napredku.

Glede na to, da je naša dejavnost močno povezana z digitalnimi storitvami in glede na to, da je internet »must have«, včasih res TEŽKO ostanem hladen. Bom kar konkreten… Telekomova tehnična pomoč ima verjetno moja številko shranjeno pod posebnim, ne prav prijetnim imenom. A da podkrepim moje pogoste pritožbe, pripenjam aktualen rezultat hitrosti interneta. Napredno…!!!

2016-07-07 16.05.48

Še dobro, da odgovorni za ceste nimajo številke s tehnično pomočjo… a 60 min vožnje do prvega avtocestnega priključka res ne spodbuja razvoja. Odgovorni tu ne morejo iskati opravičil, ker so vse besede o decentralizaciji samo metanje peska v oči.

Je torej beg možganov res tako nepričakovan? (nadaljevanje sledi…)

Zapisal: Matjaž Kosmač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja